Hedde gij ôk blauw-wit bloed?

Help jij ons om -samen met FC Den Bosch- sporters op te roepen zich aan te melden als bloeddonor? Want (blauw-wit) bloed kan levens redden! Levens van bijvoorbeeld mensen met kanker, slachtoffers van een verkeersongeluk of moeders en baby's na een zware bevalling. 1 op de 4 mensen in Nederland heeft ooit bloed nodig.

Je kan ons helpen aandacht te schenken aan het belang van bloeddonorschap, door onderstaande berichten te delen op de kanalen van jouw sportclub. Je kan zelf bepalen of je de FC Den Bosch campagnetaal wilt gebruiken, of een meer neutrale boodschap deelt. 

Downloads:

Als dank voor je bijdrage, maakt je club kans om met een compleet team uitgenodigd te worden voor een wedstrijd van FC Den Bosch. Kans maken? Mail jouw (club)gegevens en de tekst 'Wij helpen mee" naar [email protected]

Het kan natuurlijk voorkomen dat jouw sportclub mogelijk niet zoveel heeft met voetbalclub FC Den Bosch, maar wij willen deze campagne ook aangrijpen de belangrijke oproep juist ook buiten voetbal te verspreiden. En daar kan jouw club dus goed bij helpen. Mogelijke redenen waarom jouw sportclub toch zou willen meewerken:

  • Je sportclub kan op deze wijze makkelijk invulling geven aan de maatschappelijke rol van clubs. Waarbij je aantoont ook buiten de sportlijnen om te willen kijken naar elkaar.
  • Misschien is er binnen je sportclub wel iemand actief die ooit bloed of plasma nodig heeft gehad. Bijvoorbeeld mensen met kanker of slachtoffers van een verkeersongeluk. 
  • Bloed- en plasmadonors krijgen bij elke donatie een gezondheidscheck, zo krijgen zij inzicht in hun eigen gezondheid. Erg relevant voor mensen die ook sporten om gezond te blijven! 

Mede namens duizenden patiënten in Nederland: bedankt! 

"In Den Bosch kijken we naar elkaar om."

Algemeen directeur FC Den Bosch Tommie van Alphen

Jans (10) genas mede dankzij bloedtransfusies van leukemie

Jans (destijds 10 jaar) had acute leukemie. Ze woont op 5 min. van Stadion de Vliert. Vader Herbert: "Door de leukemie én door chemotherapie had Jans nauwelijks gezonde bloedcellen. Bloedtransfusies waren essentieel. Heel bijzonder, er zijn weinig andere manieren om zó veel voor iemand anders te betekenen"

Renate overleefde scooter-ongeluk dankzij donorbloed

Renate Hermans (44) kreeg in 2017 een heftig scooterongeluk: "Na een aanrijding met een auto die mij geen voorrang verleende, kwam ik erg ongelukkig terecht. Met o.a. een schedelbasisfractuur en gescheurde milt kwam ik op de spoedeisende hulp. Het is enkel dankzij sterk optreden van de arts en liters donorbloed dat ik het ongeluk overleefd heb en mijn zoontje kan zien opgroeien. Daar ben ik bloeddonors enorm dankbaar voor."

Frans leeft nog dankzij 4 liter donorbloed

FC Den Bosch supporter Frans Moors (68): "Een tijd geleden voelde ik me ineens enorm slap en zag ik wit. Op doktersadvies slikte ik aspirine, maar het werd steeds erger. Uiteindelijk moest ik met spoed naar het ziekenhuis: ik bleek een maagbloeding te hebben. Enkel dankzij de 4 liter donorbloed die ik toen kreeg, kan ik dit navertellen. Zonder bloeddonors was ik er niet meer geweest, zo simpel is het."

Sanquin in samenwerking met: