Mag ik doneren na een medische behandeling?

Omdat er zoveel verschillende medische behandelingen zijn, is er niet één simpel antwoord op deze vraag. Het hangt af van de behandeling en waarom je die behandeling nodig had. Als je een operatie hebt gehad, gelden er andere regels dan wanneer je een been hebt gebroken. Bel naar 088-7308686 voor een antwoord dat past bij jouw persoonlijke situatie. Dan weet je zeker dat ‘t goed zit.

Neem contact met ons op

Na een operatie mag je pas weer doneren als:

Misschien vind je dit ook interessant

  • Mag ik bloed of plasma doneren als ik antibiotica gebruik?

    Je mag pas bloed of plasma doneren als je 14 dagen geen antibiotica meer gebruikt en 14 dagen vrij bent van klachten. Ook de reden van het gebruik van antibiotica is belangrijk. Zoek dat in de zoekbalk of neem contact met ons op.

  • Mag ik bloed of plasma doneren als ik een botbreuk heb?

    Dat hangt af van welk bot is gebroken en de ernst van eventuele bijkomende letsels. Bij armbreuk of gebruik van krukken mag je om praktische redenen niet doneren. Wanneer er transplantatie met donorbot is verricht, mag je geen bloed of plasma (meer) geven. Neem in ieder geval contact met ons op via 088-7308686.

  • Mag ik bloed of plasma doneren als ik een kijkoperatie (scopie) heb gehad?

    Met een starre scoop mag je doneren als de wond is genezen, de hechtingen zijn verwijderd en de uitslag van het onderzoek of de reden van de operatie geen bezwaar is. Met een flexibele scoop mag je na 4 maanden doneren, ook als er bij het onderzoek geen bijzonderheden zijn gevonden. Bij een echo mag je doneren als de uitslag van het onderzoek goed is. Dit geldt voor inwendige en  uitwendige echoscopie.

Weetjes en verhalen

Patiëntverhaal

Leukemiepatiënt Bauke heeft zijn donor een brief geschreven om te bedanken

Lees zijn verhaal

Weetjes

8 verschillen tussen bloed en plasma doneren

Onder andere de hoeveelheid verschilt.

Ontdek meer