Harira met kikkererwten

Een smaakvolle en hartige maaltijdsoep uit Marokko, boordevol ijzerrijke ingrediënten. Lamsvlees en kikkererwten vormen de basis van deze soep en zitten vol met ijzer, wat bijdraagt aan je energieniveau en een gezonde bloedsomloop. De combinatie van voedzame ingrediënten zoals tomaten en koolrabi, op smaak gebracht met geurige kruiden zoals komijn en koriander, maakt dit gerecht niet alleen lekker, maar ook goed voor je lichaam. Geniet van deze rijke, voedzame soep die perfect is om je ijzerinname op een smakelijke manier te verhogen.

2 personen | hoofdgerecht | 510 kcal

Ingrediënten

  • 150 gram lamsvlees 
  • 2 eetlepels olie 
  • 1 ui 
  • 2 teentjes knoflook 
  • 15 gram koriander 
  • 1 theelepel gemalen komijn 
  • 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout 
  • 1 laurierblad 
  • ¼ bouillontablet met minder zout 
  • 250 ml water 
  • 250 gram koolrabi 
  • 250 gram kikkererwten (uitlekgewicht, blik) 
  • 400 gram tomatenblokjes zonder zout (blik) 

Bereiding 

  1. Snijd het vlees in blokjes. Bak het vlees in de hete olie lichtbruin. 
  2. Pel de ui en de knoflook en snijd klein. 
  3. Was de koriander. Houd de bladeren apart en hak de steeltjes klein.
  4. Bak de ui, de knoflook, de koriandersteeltjes en de gemalen komijn mee met het vlees tot het gaat geuren. 
  5. Voeg de tomatenpuree toe. En bak deze kort mee. 
  6. Voeg het laurierblad, het stuk bouillontablet en het water toe en stoof het vlees in 45 minuten gaar. 
  7. Schil de koolrabi en snijd in blokjes. Stoof de koolrabi de laatste 10 minuten met het vlees mee. 
  8. Spoel de kikkererwten af onder koud water. 
  9. Roer de kikkererwten en de tomatenblokjes door de soep en warm het geheel nog even door. 
  10. Strooi de korianderblaadjes over het gerecht als garnering. Eet smakelijk!