Spinaziesoep

Boordevol ijzer en snel op tafel.

2 personen | Voorgerecht | 85 kcal

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 200 gram spinazie
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • peper
  • 300 ml water
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout

Bereiding

  1. Kook het ei in 8-10 minuten hard.
  2. Was de spinazie en laat uitlekken.
  3. Pel de sjalot en snijd klein.
  4. Fruit de sjalot in de margarine met wat peper glazig.
  5. Voeg de uitgelekte spinazie toe en laat de groente slinken.
  6. Giet het water erbij, breng aan de kook en los het stuk bouillontablet erin op. Kook de spinazie in de bouillon in 3 minuten gaar.
  7. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde soep.
  8. Pel het ei en hak klein.
  9. Verdeel de soep over kommen en strooi het gehakte ei erover.