2 personen | Voorgerecht | 85 kcal
Ingrediënten
- 1 ei
- 200 gram spinazie
- 1 sjalot
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- peper
- 300 ml water
- ¼ groentebouillontablet met minder zout
Bereiding
- Kook het ei in 8-10 minuten hard.
- Was de spinazie en laat uitlekken.
- Pel de sjalot en snijd klein.
- Fruit de sjalot in de margarine met wat peper glazig.
- Voeg de uitgelekte spinazie toe en laat de groente slinken.
- Giet het water erbij, breng aan de kook en los het stuk bouillontablet erin op. Kook de spinazie in de bouillon in 3 minuten gaar.
- Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde soep.
- Pel het ei en hak klein.
- Verdeel de soep over kommen en strooi het gehakte ei erover.
Wil je meer ijzerrijke recepten?
Bekijk dan ook deze artikelen:
- Harira met kikkererwten
- Rijstsalade met groente, sinaasappel en cashewnoten
- Mandarijnijs
- 8 (smakelijke) tips om je ijzergehalte op peil te houden
Dit is een recept van het Voedingscentrum.