Rijstsalade met groente, sinaasappel en cashewnoten

Deze plantaardige rijstsalade met groente, sinaasappel en cashewnoten is een heerlijke, frisse maaltijd die niet alleen goedgevuld, maar ook voedzaam is. De combinatie van zilvervliesrijst, knapperige groenten en cashewnoten maakt deze salade een bron van energie en belangrijke voedingsstoffen, waaronder ijzer. De sperziebonen, broccoli en cashewnoten leveren een natuurlijke bron van ijzer, terwijl de frisse sinaasappel en gember zorgen voor een verrassende smaak. Deze salade is perfect voor een lichte lunch of als bijgerecht en helpt je op een lekkere manier je ijzerinname te verhogen.

2 personen | hoofdgerecht | 605 kcal

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst 
  • 200 gram sperziebonen 
  • 250 gram broccoli 
  • 1 sinaasappel 
  • 10 gram gember 
  • 2 eetlepels olijfolie 
  • 200 gram winterwortel 
  • 5 gram verse kruiden zoals selderij en bieslook 
  • azijn 
  • 50 gram ongezouten cashewnoten

Bereiding

  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. 
  2. Maak de sperziebonen schoon en breek ze twee keer. 
  3. Maak de broccoli schoon. Snijd de broccoli in roosjes en snijd de steel van de broccoli in stukjes. 
  4. Kook de sperziebonen in weinig water 8 minuten. 
  5. Voeg de broccoli toe en kook de groente verder beetgaar. 
  6. Laat de groente afkoelen. 
  7. Schil de sinaasappel dik en vang het sap op. Snijd de sinaasappel in blokjes. 
  8. Schil de gember en rasp het fijn. 
  9. Klop een dressing van het sinaasappelsap, de olie, de gember en wat peper. 
  10. Maak de wortel schoon en rasp hem grof. Meng de dressing met de wortel.
  11. Meng de wortel met dressing met de rijst en de andere groenten. 
  12. Was de kruiden en snijd klein. 
  13. Breng de salade op smaak met de kruiden, peper en eventueel nog wat azijn of citroensap. 
  14. Hak de cashewnoten grof en schep ze door de salade.