2 personen | hoofdgerecht | 605 kcal
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 200 gram sperziebonen
- 250 gram broccoli
- 1 sinaasappel
- 10 gram gember
- 2 eetlepels olijfolie
- 200 gram winterwortel
- 5 gram verse kruiden zoals selderij en bieslook
- azijn
- 50 gram ongezouten cashewnoten
Bereiding
- Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen.
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze twee keer.
- Maak de broccoli schoon. Snijd de broccoli in roosjes en snijd de steel van de broccoli in stukjes.
- Kook de sperziebonen in weinig water 8 minuten.
- Voeg de broccoli toe en kook de groente verder beetgaar.
- Laat de groente afkoelen.
- Schil de sinaasappel dik en vang het sap op. Snijd de sinaasappel in blokjes.
- Schil de gember en rasp het fijn.
- Klop een dressing van het sinaasappelsap, de olie, de gember en wat peper.
- Maak de wortel schoon en rasp hem grof. Meng de dressing met de wortel.
- Meng de wortel met dressing met de rijst en de andere groenten.
- Was de kruiden en snijd klein.
- Breng de salade op smaak met de kruiden, peper en eventueel nog wat azijn of citroensap.
- Hak de cashewnoten grof en schep ze door de salade.
Wil je meer ijzerrijke recepten?
Bekijk dan ook deze artikelen:
- Chaitiramisu met peer en pistachenoten
- Harira met kikkererwten
- 8 (smakelijke) tips om je ijzergehalte op peil te houden
Dit is een recept van het Voedingscentrum.