IJzerrijke recepten

Als bloeddonor is het belangrijk dat je genoeg ijzer in je bloed hebt. In samenwerking met het Voedingscentrum geeft Sanquin tips voor ijzerrijke recepten.

Meer weten? Lees dan ook onze 8 (smakelijke) tips om je ijzergehalte op peil te houden.

Spinaziegratin met aardappel en hüttenkäse

Perfect voor een hartverwarmend diner, deze gratin verhoogt je ijzerinname op een smaakvolle manier. De aardappelpuree vormt een romige basis, terwijl de spinazie en pijnboompitten zorgen voor extra smaak en voedingsstoffen.

Bekijk het recept

Chaitiramisu met peer en pistachenoten

De combinatie van peer, pistachenoten en ricotta maakt dit nagerecht niet alleen een genot voor je smaakpapillen, maar ook een bron van ijzer. Een klassieker met een verrassende twist, perfect voor een feestelijk moment.

Bekijk het recept

Harira met kikkererwten

Een smaakvolle en hartige maaltijdsoep uit Marokko, boordevol ijzerrijke ingrediënten. Lamsvlees en kikkererwten vormen de basis van deze soep en zitten vol met ijzer, wat bijdraagt aan je energieniveau en een gezonde bloedsomloop.

Bekijk het recept

Rijstsalade met groente, sinaasappel en cashews

 De combinatie van zilvervliesrijst, knapperige groenten en cashewnoten maakt deze plantaardige salade een bron van energie en belangrijke voedingsstoffen, waaronder ijzer. 

Bekijk het recept