Spinaziegratin met aardappel en hüttenkäse

Deze spinaziegratin is een heerlijke combinatie van aardappel, ei, spinazie en hüttenkäse, ideaal voor een voedzame maaltijd. De aardappelpuree vormt een romige basis, terwijl de spinazie en pijnboompitten zorgen voor extra smaak en voedingsstoffen. De toevoeging van hüttenkäse en jong belegen kaas maakt het gerecht extra lekker en eiwitrijk. Perfect voor een hartverwarmend diner, deze gratin verhoogt je ijzerinname op een smaakvolle manier.

2 personen | hoofdgerecht | 485 kcal

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 200 ml halfvolle melk
  • Peper
  • Nootmuskaat
  • 400 gram spinazie (diepvries)
  • 25 gram pijnboompitten
  • 2 eieren
  • 40 gram hüttenkäse
  • 1 eetlepel jong belegen kaas 30+ (geraspt) ​​​​​

Bereiding 

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Breng de helft van de melk aan de kook. Maak een aardappelpuree van de aardappelen, hete melk, peper en nootmuskaat. Schep de puree in een ovenschaal.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C.
  4. Laat de spinazie ontdooien en uitlekken in een vergiet. Druk het vocht er goed uit.
  5. Rooster de pijnboompitten in een droge pan.
  6. Klop de eieren in een grote kom los en voeg de rest van de melk, de helft van de hüttenkäse, peper en nootmuskaat toe.
  7. Schep de spinazie en pijnboompitten door het eimengsel en giet over de aardappelpuree.
  8. Verdeel de rest van de hüttenkäse erover en strooi de geraspte kaas erover.
  9. Bak de gratin in de oven 20-25 minuten goudbruin en gaar.