2 personen | hoofdgerecht | 485 kcal
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 200 ml halfvolle melk
- Peper
- Nootmuskaat
- 400 gram spinazie (diepvries)
- 25 gram pijnboompitten
- 2 eieren
- 40 gram hüttenkäse
- 1 eetlepel jong belegen kaas 30+ (geraspt)
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Breng de helft van de melk aan de kook. Maak een aardappelpuree van de aardappelen, hete melk, peper en nootmuskaat. Schep de puree in een ovenschaal.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Laat de spinazie ontdooien en uitlekken in een vergiet. Druk het vocht er goed uit.
- Rooster de pijnboompitten in een droge pan.
- Klop de eieren in een grote kom los en voeg de rest van de melk, de helft van de hüttenkäse, peper en nootmuskaat toe.
- Schep de spinazie en pijnboompitten door het eimengsel en giet over de aardappelpuree.
- Verdeel de rest van de hüttenkäse erover en strooi de geraspte kaas erover.
- Bak de gratin in de oven 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Wil je meer ijzerrijke recepten?
Bekijk dan ook deze artikelen:
- Chaitiramisu met peer en pistachenoten
- Rijstsalade met groente, sinaasappel en cashewnoten
- 8 (smakelijke) tips om je ijzergehalte op peil te houden
Dit is een recept van het Voedingscentrum.